ישיבת ועד אמאי 2026 יוני (01.07.2026)

ישיבת ועד העמותה יוני 2026 (01.07.2026)

מקום הכינוס: תל אביב

זימון לישיבה נשלח ביום: 1 ביולי 2026

שעת פתיחת הישיבה: 19:30

מניין חוקי נדרש לקיום הישיבה וקבלת החלטות: 4 חברי ועד

חברים.ות הנוכחים.ות בעת פתיחת הישיבה:

שרון טורנר, אפרת מרגלית כרמון, גיא אשל, אורי מרקוביץ', יוני לינדר, דניאלה חייקין, מיכאל פרימוב, בשיחה וירטואלית: חברת ועדת הביקורת סם דניאל

יו״ר הישיבה: אורי מרקוביץ'.

דברי פתיחה

אורי: קיים מניין חוקי לפתיחת הישיבה על פי התקנון. הישיבה נפתחה.

על סדר היום:

  1. דיון על בחירות לארגון אמא"י
  2.  עדכון שת"פ עם נציגות מעיריית תל אביב
  3. עדכון על סטטוס כתיבת קוד אתי לארגון
  4. דיון אבידות ומציאות
  5. תכנית עבודה שנתית – הצגת מצב ועדכון בהינתן ביטול הארוקון
  6. עדכון אנימאטסורי
  7. תכנית עבודה שנתית – דיון נהלים

1. דיון על בחירות לארגון אמא"י

מעדכן:אורי

דיון:

אורי הגיש את הבקשה לאירוע הבחירות באייקון (בסוכות). מישהו מהוועד צריך ללוות את האירוע. אין מניעה ללוות את הבחירות וגם להתמודד בבחירות.

תפקידי המלווה: מציאת מנהל הבחירות (שלא יכול להתמודד), שתפקידו מרכז את המצעים, מנהל את הליך הבחירות עד לאסיפה הכללית. יודגש שמנהל הבחירות לא אחראי על השיווק אלא אם ירצה בכך, וזו אחריות המלווה לוודא שהשיווק קורה.

במסגרת הדיון מהישיבה הקודמת על שינוי מבנה הארגון, הלו״ז עד לבחירות קצר מדי ולכן הפרויקט ידחה לאסיפה בקדנציה הבאה – בתקווה בתחילת הקדנציה, אורי מקווה לינואר או פברואר. אפרת מציינת שהיא לא יודעת אם אפשר להתחייב לינואר-פברואר, כי צריך אישור מהרשם למקרה הספציפי ולהסדר הספציפי שאנחנו מעוניינים בו, אבל אנחנו בקשר עם הגורם הרלוונטי דרך הליווי המשפטי, ואנחנו אופטימיים לגבי כך שההליך שלא יתקע.

מיכאל שואל האם השינוי במבנה הארגוני שדובר בישיבת מאי חלק 2 ישפיע על הוועד שיבחר לקדנציית 2026-2027. אורי עונה שלא, השינויים לתקנון שנוגעים לוועד ולבחירות יחלו מהבחירות הבאות אחרי השינוי.

גיא מתנדב ללוות את הבחירות.

אפרת שואלת האם אפשר להקדים את שעת תחילת הבחירות, כי בפעם הקודמת היה מעט מאוד זמן והספירה המשיכה עד שעה מאוד מאוחרת. אורי יבדוק את זה מול אייקון. אפרת מציעה שאם הכנס לא יוכל לספק לנו מקום שנוכל להתחיל בו מוקדם יותר, למצוא פתרון אחר שיהיה קרוב לכנס אבל לא בתוך הכנס עצמו.

אפרת מציעה בנוסף למצוא פתרון אחר לשאלות והתשובות בבחירות – לסגור את השאלות מראש או לקיים אותו בלייבים של חצאי שעה טרם האירוע או פתרון אחר. אורי מציע כאופציה לרכז את כל השאלות לסוף הצגת המצעים כך שהן יופנו לכולם ולא יתקעו את התהליך כהתקפות על אנשים ספציפיים. אורי מציין גם שאפשר לשאול שאלות בפייסבוק.

שרון מציינת שכשיווק היא רואה שאנשים לא ממש קוראים את המצעים טרם האסיפה. גיא סבור שאנשים יודעים שיש שאלות באסיפה ולכן לא טורחים לבדוק את המצעים מראש. אורי סבור שהבעיה העיקרית היא מתמודדים שמציעים את עצמם באירוע עצמו – לאנשים יהיה פחות מידע לגביהם אם לא יהיה זמן לשאלות. 

שרון מציעה שליחת שאלות וירטואלית בזמן שהמצעים מוצגים, שיבחרו וישאלו על ידי מנהל הבחירות לאחר הצגת המצעים. מיכאל מציע חצי שעה מראש של האירוע ל״קבלת קהל״ ודיבור על המתמודדים. גיא מציין שאפשר לעשות שאלות ותשובות בפורמט ה״ישן״ למי שמגישים את עצמם מאוחר לבחירות.

יוני מעלה שמדובר בדיון טכני של תכנון נהלי הבחירות שראוי שיתבצע על ידי מלווה הבחירות לכשימונה. דניאלה מסכימה ומציעה שנחכה למלווה ומנהל הבחירות שיציעו לנו הצעה בהתחשב בדיון זה.

אורי יבדוק מול האגודה אם אפשר להקדים את תחילת האירוע או למצוא מקום קרוב. מיכאל מציין שסביר שגם אם נעשה במיקום קרוב – עדיין תהיה ירידה משמעותית בכמות המגיעים.

2. עדכון שת"פ עם נציגות מעיריית תל אביב

מעדכן:אורי 

דיון:

מדובר בשת״פ עם דבק מטעם עיריית תל אביב, שכזכור רוצים לעשות איתנו אירועים לאורך השנה. כרגע בקשר איתם אופיר לוטן ותום בלנק. למרות שחששנו אחרת, מתברר שהשת״פ נחשב סטנדרטי, העו״ד שלנו מנוסה בהסדרה של אירועים דומים. נתכנן ישיבה עם אופיר או תום, העו״ד, נציגת דבק ומלווה מהוועד בשביל להסדיר את המשך השת״פ.

אפרת מציינת בנוסף שכעמותה קטנה אנחנו פטורים מחובת מכרזים, לפי העו״ד. יוני שואלת אם כך מהי חלוקה שוויונית של למשל מעבירי התוכן לאירועים עם דבק. אפרת אומרת שכל עוד יש קול קורא שכל אדם יכול לענות עליו, עם ועדה מטעמנו שאינה הוועד שבוחרת מהם, העו״ד אומרת שאין בעיה ומציעה למצוא גם אנשים פחות מעורבים בארגון לוועדה – למשל נציג מדבק.

דניאלה מעלה את נושא התשלום של דבק למרצים, ושואלת האם עלינו להשוות תשלום למרצים באירועים שלנו? אורי מציין שהיו שיתופי פעולה בהם שילמו למרצים בעבר וזה לא עצר בעדם לבוא להרצות בלי תשלום באירועי הארגון. דניאלה מציינת שכאן, בין היתר, מדובר בכנס גדול יותר מאירועים קטנים (דוגמת סינמטוקיו) שהארגון עורך. יוני סבורה שאנשים שלא עובדים בהרצאות, בניגוד למשל לאקדמאים, לא יתחילו לצפות לתשלום אחרי אירוע אחד עם תשלום. מיכאל סבור שמרצים רגילים אצלנו יראו את זה כבונוס נחמד, ואנשים שרק רוצים את הכסף כנראה לא יעבירו הרצאות ברמה ובהתאמה לתכני הארגון בכל מקרה. הוא גם סבור שמכיוון שדבק הם גורם חיצוני תהיה הבנה שאין הקבלה בין קבלות לדבק ולאירועים שלנו. גיא סבור שיהיה ברור שיש הבדל מוחשי בין האירועים כי דבק הם עם עיריית תל אביב. אפרת רוצה לסכם שחשוב להבהיר בפרסום האירוע שזה לא אירוע רק שלנו.

דניאלה שואלת האם שווה לתגמל יותר את המרצים שלנו, גם אם לא באמצעות תשלום. אפרת מציינת שתגמול מכניס אותנו לבעיית טובת ההנאה שאסור להעניק למתנדבים. יוני מציינת שהתגמול מבחינת המרצים בארגון הוא העברת ההרצאה.

אפרת סבורה שבכל מקרה כנראה יהיו אנשים שלא יהיה מרוצים, ויהיו מי שיעירו על זה שרק באירועים מסוימים שאנחנו לוקחים בהם חלק ישלמו למרצים, אבל חבל לא לאחוז בהזדמנות הזו ולהחמיץ אותה מהסיבה הזו.

3. דיון אבידות ומציאות [1]

מעדכן:גיא

דיון

לאחר מעבר על טופס אבידות ומציאות, אין במחסן שום אבידה שמישהו ביקש למצוא. מעבר לתעודת הנכה שמסרנו, ורב קווים מלפני 9 חודשים שגזרנו וזרקנו, יש הרבה מרצ׳נדייס ופוסטרים שלא תמיד ברור של מי הם. גיא אומר שעכשיו צריך להחליט – מה לעשות איתם. שרון מציעה לזרוק אותם. אורי מסכים – הדברים האלה לא נתרמו אלינו לשימושנו, עדיף לזרוק אותם. דניאלה סבורה שעדיף לחכות לכנס הבא כדי שאנשים יוכלו לשאול לגבי אבידות ומציאות שאולי לא מצאו, מכיוון שהארוקון לא התקיים.

גיא מזכיר שנוהל אבידות ומציאות אשר נשלח לוועד אמר שכל חצי שנה נדבר לגבי האבידות והמציאות ונחליט מה לעשות לגביהן.

דניאלה חוזרת ומציעה – מכיוון שלא היה הארוקון, נחכה עד הכנס הבא ואז נזרוק את הדברים, כדי לוודא שאם מישהו רוצה את הפריטים נוכל להחזיר להם. אורי מציג שאין מקרים כאלו של אנשים שבאים רק בכנס הבא לבקש את האבידות שלהם. סם מציינת שהפוסט של ״בואו לקחת את האבידות שלכם״ מגיע רק אחרי הכנס, לא לפני. דניאלה מדגישה שלכן אולי אנשים לא ראו את התזכורת הזו השנה, כי לא היה הארוקון. סם מציינת שיש פרסום של אבידות ומציאות גם במהלך הכנס עצמו.

אפרת לא מסכימה עם האמירה הכללית של לשמור את הדברים כי לא היו פוסטים ותזכורות, אבל אומרת שהיא מוכנה לשמור את הארגז ולזרוק רק אחרי אנימאטסורי אם לא יעלה דורש לדברים.

אפרת מעלה את החשש שהפריטים בארגז כרגע גנריים מדי ואי אפשר לזהות את הבעלים שלהם, ולכן יש בעיה בהחזרת הדברים, במיוחד אחרי כל כך הרבה זמן מהכנס. יוני מציינת שזו בעיה כללית של החזרת מרצ׳נדייס, לא בעיה ספציפית של המקרה המיוחד הזה. 

שרון מציינת שאנחנו מתדיינים על מקרים שלא קורים – אנשים לא מבקשים בטופס אבידות ומציאות מרצ׳נדייס או פוסטרים שאיבדו בכנס מלפני הכנס הנוכחי.

גיא שואל האם עלינו לאור דיון זה לשנות את הנוהל. אפרת סבורה שמדובר במקרה מיוחד שלא צריך להשליך על הנוהל. גיא חושב שמדובר בתקדים והוא מתנגד ללהציב את התקדים הזה. מיכאל סבור שאנחנו מדברים על האם המצב מספיק חריג כרגע.

אפרת מציעה שתיקח את הדברים לפח בעצמה. 

הצבעה:

בעדנגדנמנעים.ות
6 (אפרת, יוני, מיכאל, שרון, אורי, דניאלה)1 (גיא)0
ההחלטה עברה

[1]  החלטה עוקבת להחלטה זו התקבלה במייל ומצוינת בסוף הפרוטוקול.

4. עדכון על סטטוס כתיבת קוד אתי לארגון

מעדכנת:אפרת

דיון:

צוות מרחב בטוח שלנו מתפקד לאט כרגע. השגנו 2 קודים אתיים כבסיס לעבודה על הנושא. אורי ואפרת עשו שיחה עם א׳ מרחב בטוח והעבירו שהם מצפים להתקדמות משמעותית בחודש הקרוב, ואם לא תהיההתקדמות, הסכימו עם הא׳ שהיא תעבור מהתפקיד.

5. תכנית עבודה שנתית – הצגת מצב ועדכון בהינתן ביטול הארוקון

מעדכן:אורי 

דיון:

אורי הציג לוועד את תכנית העבודה לאחר עדכונים על הוצאות והכנסות השנה בפועל. יוני מסכמת שהפער מהצפי הוא קצת פחות מעשירית מתקציב הארגון השנתי, וזה לא מצב בעייתי לארגון כלל.

חבר ועדת הביקורת נמרוד סקאל הצטרף לשיחה וירטואלית.

6. עדכון אנימאטסורי

מעדכנן:דניאלה

דיון

חסר כרגע רק א. קופות, שאמור להיות מגויס בשבוע הבא.

אנחנו נמצאים בקשר עם כמה חברות לגבי שיתופי פעולה שונים בכנס, הכוללים אפשרויות לפרסום משותף, פרסים לתחרויות, עבודה משותפת במשחקייה וכד' .

הקוספליי קברט עושים איתנו שת״פ, אנשים שרים באירוע ומקבלים כרטיס לאנימאטסורי. אנחנו שוקלים לעשות איתם שת״פים עתידיים במסגרת כנסים שלנו ולקיים איתם אירועים המיועדים לקהל בגילאי  18+.

הוועד עיין בהצעת התקציב של אנימאטסורי. הרבה מהערכים עברו מהארוקון שבוטל, וכבר שולמו בתחילת השנה[2].

הוועד מצביע על אישור הצעת התקציב:

הצבעה:

בעדנגדנמנעים.ות
6 (אפרת, יוני, מיכאל, שרון, גיא, דניאלה)01 (אורי)
ההחלטה עברה

[2]  להבהרה: במטרה למנוע הפסד משמעותי לארגון עקב ביטול הארוקון, הוסכם עם בנייני האומה על שימור החוזה ושינוי התאריכים בלבד, כך שישמש את הארגון לכנס אנימאטסורי במקום הארוקון.

7. תכנית עבודה שנתית – דיון נהלים

מעדכן:אפרת 

דיון:

אפרת רוצה להעלות לדיון את השאלה כיצד חברי הוועד ניהלו מול הצוותים שלהם את בניית התקציב לתכנית העבודה, כדי שנוכל לקבוע בנוהל כיצד אמורה לעבוד בניית התכנית בתחילת הקדנציה.

יוני מציעה שנעשה רשימה של איך התקיימו סידורי תקציב בשנים עברו. אפרת מציגה שבתחילת השנה פנתה לאחד הצוותים שלה ושאלה לגבי אם יש להם תכניות שהם רוצים להוסיף לתכנית העבודה ונענתה שלא שאלו אותה את זה אף פעם.

אפרת מציעה להוסיף לנוהל דרישה למלווים בוועד שירשמו בישיבה האחרונה לקדנציה לכל צוות, מה נעשה, מה תוכנן לעשות והמלצות לניהול עתידי של הצוות.

אפרת תפתח שרשור מייל לגבי איך עושים תכנון בתחילת השנה מול הצוותים לתכנית עבודה כדי לפתח ממנו נוהל בנושא.

דברי סיכום

אורי: הישיבה ננעלה.

8. נספחים – החלטות ועד שעברו מחוץ לישיבות

מעדכנת:שרון

 אושרה הגדלת התקציב לפרסי תחרות הקוספליי של כנס אנימאטסורי.

דיון: לאור ביטול הארוקון ותקציב הפרסים שנותר מכך, צוות קוספליי ארגוני ביקש להגדיל את תקציב הפרסים לתחרות הקוספליי של כנס אנימאטסורי. שרון ציינה שהתקציב המבוקש עומד בתקציב השנתי שאושר בתוכנית עבודה, אך התקציב אושר בחלוקה מאוד ספציפית ושרון רצתה לוודא שהשינוי של השימוש בתקציב עובר את אישור הוועד.

מיכאל אישר וציין שזה אפילו הכרחי בהינתן המימון של הפרסים בכנס אנימה-קון.

אפרת אישרה בתנאי שהתקציב החדש לא עובר את תקרת התקציב המקורית.

לא עלו התנגדויות בדיון. 

הצבעה:

בעדנגדנמנעים.ות
7 (אורי, אפרת, יוני, מיכאל, שרון, גיא, דניאלה)00
ההחלטה עברה

מעדכנת: אפרת

הערה חשובה: לתשומת הלב, הצבעה זו התקבלה לאחר קיום הישיבה, אך מצורפת לפרוטוקול זה עקב הערך שבהבאת הדברים בהקשרם המלא

דיון: בישיבה האחרונה דנו על האבדות מכנס אנימאטסורי 2025 שנמצאו במחסן הארגון. בטיוטת הנוהל, שהסכמנו על עקרונותיה, קבענו שלאחר חצי שנה ממועד האירוע בו נאספו האבדות, ידון הוועד בשאלה כיצדנפטרים מהדברים (תרומה, זריקה, אפשרויות אחרות במידה ויעלו), ולא מתי נפטרים מהם.

על כן, ההכרעה לפיה הדברים יזרקו לפח, והדבר יעשה על ידי אפרת אחרי כנס אנימאטסורי, היא בעייתית ממספר סיבות:

1. היא מנוגדת לעקרונות טיוטת הנוהל שהסכמנו אליהם. קבלת ההחלטה משמעה שאנחנו בוחרים לחכות שנה שלמה אחרי הכנס כדי להסיר את אחריות הארגון מהאבדות, למרות שהנוהל קובע תקופה קצרה יותר. 

2. אמרנו שמדובר במקרה חריג שלא אמור להשפיע על הכלל, אבל הנימוק היה שאנחנו עושים את זה כי לא היה כנס נוסף שאיפשר "להזכיר" לאנשים על האפשרות לבדוק אם אבידות שלהם הגיעו אלינו. עם זאת, הנוהל הנוכחי, והדרך בה נהגנו עד כה, היא ממילא לזרוק את הדברים לפני הכנס העוקב בלי הודעה נוספת.משמעות הדבר היא שבמידה ואנחנו תומכים בלוגיקה שבבסיס ההחלטה הזו, עלינו לשנות את הנהלים כך שתמיד יזרקו הדברים אחרי כנס נוסף, כי זה לא המקרה החריג, זו הנורמה.

3. מבחינת שאלת האחריות, אם ההכרעה שלנו העבירה את האחריות על הדברים לאפרת, כל עוד היא לא זורקת את הדברים זה עשוי להיחשב כטובת הנאה אישית שלה כחברת ועד, וזו סתירה של הוראות רשם העמותות; אם ההכרעה לא העבירה את האחריות לאפרת, אז אמנם הבעיה היא כבר לא בעיה של המחסן, אבל היא עדיין בעיה של הארגון, וזה סותר את העקרונות של הטיוטה שאישרנו.

על כן אפרת העלתה להצבעה זריקה של האבדות והמציאות לפח במיידי, למרות שההחלטה סותרת את ההחלטה שהתקבלה בישיבת יוני 2026, מאחר והיא סבורה – כפי שנימקה – שזו ההחלטה הנכונה במקרה זה.

הצבעה:

בעדנגדנמנעים.ות
6 (אורי, אפרת, יוני, מיכאל, שרון, גיא)01 (דניאלה)
ההחלטה עברה