ישיבת ועד אמא"י אוגוסט 2024 (28.08.2024)

נוכחים: אורי מרקוביץ', יוני לינדר, אופיר פלר, דבורה פלבניק,בשיחה וירטואלית: אופיר לוטן, מריה צליקוב, חבר ועדת הביקורת נימרוד סקאל

1. טיקוטין

מעדכנת: אופיר לוטן

מתוכנן אירוע במוזיאון טיקוטין ב-25.9, מוזיאון אמנות יפנית בחיפה. המוזיאון עושים איתנו שיתופי פעולה תדירים לאורך השנים, בדרך כלל מביאים הרצאות וקוספליירים, וכך גם הפעם. הם מפיקים את האירוע ומקבלים את ההכנסות, נותנים לנו קוד הנחה וכרטיסי חינם. נביא הרצאה של בו הירשל שהייתה בכנס בעבר, שתי סדנאות שהמוזיאון מפיק, תצוגת קוספליי, וסרט שכבר הוקרן בארץ (טרם החלטנו איזה אחד). אופיר מחפשת מישהו אחר שינהל את תצוגת הקוספליי ויש לה כמה אופציות מקוספליירים שהתנדבו.

2. שיתופי פעולה החודש

מעדכנת: אופיר לוטן

יש מסיבה בדופלקס ב-12.9, יש הקרנה של סינמטוקיו ב-26.9, וערב הדיונים על מנגה שהוצג בישיבות האחרונות יצא לדרך ב-18.9.

3. אנימאטסורי 2024 – סיכום ראשוני

מעדכן: אורי

הכנס היה הצלחה – גם מבחינת המגיעים וגם מבחינת כמות המגיעים.

ישיבת הסיכום מתוכננת ל-12 לחודש.

4. בחירות

מעדכנת: אופיר לוטן

אופיר תחפוף את דבורה לגבי ניהול הבחירות השבוע. הבחירות יתקיימו ב-20 באוקטובר, היום הראשון של אייקון.

5. דוכן אמאי באייקון

מעדכנת: אופיר לוטן

אופיר לוטן תעשה חפיפה לאופיר פלר בנושא הדוכן השבוע. הדוכן צריך לפעול ביום הבחירות במינימום, מעבר לזה אפשר אם נרצה.

6. תקנון דוכנים

מעדכן: אורי

שירה אביגד הגיעה להציג לועד בקשות לגבי תקנון הדוכנים בכנסינו, כאמנית עם קשר טוב לקהילת האמנים בארץ. אם יהיו שינויים לתקנון אנו מכוונים לסיים אותם לפני הארוקון.

צוות דוכנים שנתי יקבל את מסקנות השיחה הזו.

שירה אביגד הצטרפה לישיבה

שירה מציגה שדוכנים חשים שיש אכיפה יותר מורגשת של התקנון בכנס האחרון, בלי שתהיה על כך הודעה מצד הכנס. אורי עונה שהייתה החלטה של הנהלת הכנס לאכוף את התקנון יותר בנוקשות. אורי כן סבור שהיו מקומות בהם נלקח צעד קיצוני מדי. אורי מציג לדוגמה את סעיף ה-AI – שבו צוות דוכנים נטה מאז שהוא נכנס לא להגיד לאנשים שעליו דחו אותם, אלא פשוט להזיז אותם לרשימת המתנה בלי לומר להם מדוע. בכנס הזה עברנו למערכת של אזהרות כדי לתקן את הפגם הזה בהתנהלותנו – מי שנחשד בשימוש ב-AI מתקבל לכנס אבל צריך להסדיר עד לכנס הבא את החשד.

מקומות אחרים שהייתה אכיפה יותר נוקשה היו למשל סעיף סגנון הציור.

שירה משיבה שאין לה בעיה עם אכיפות של סעיף סגנון הציור, אבל כן יש לה בעיה עם חוסר בשקיפות לגבי הקריטריונים טרם הדחיה – ראוי שהקריטריונים יהיו ברורים מלכתחילה. אורי מסכים. שירה סבורה שיש בעיה עם האיזון בין סגנון ציור לכמות מוצרים הנוגעים לאנימה בדוכן – לא ברור מה היחסים שניתן להתקבל איתם כדוכן צייר לכנס. אורי מכיר שצוות דוכנים אוכפים לפי 50% יצירות שנוגעות לאנימה, בדרך כלל באחוזים בתיק העבודות, אבל מוסיף שזה לא מספר שרשום בשום מקום שזמין לבעלי דוכנים, ומציין גם שתיק העבודות לא בהכרח מייצג את המוצרים בדוכן. שירה מסכימה שתיק העבודות לא בהכרח מייצג – במיוחד כי דוכנים ממשיכים ליצור מוצרים עד הכנס.

אורי רוצה להוסיף לגבי שיטת האכיפה של דוכנים ביום הכנס – מכיוון שיש רק 3 חברי סגל של דוכנים, אבל 130 דוכנים, האכיפה מתנהלת לפי דיווחים לצוות דוכנים באותו יום.

שירה מציגה שהיא רואה תסכול מצד בעלי דוכנים כי סוגים לא סטנדרטיים של מרצ׳נדייס דורשים אישור נקודתי (יש רשימה בתקנון של הסוגים שתמיד מותרים, כגון פוסטרים). היא לא בטוחה לגבי ההצדקה לקיום הרשימה המוגבלת הזו. אורי אומר שמדובר על טיב המדיום – האם המוצר הוא הציור או המשטח עליו הציור מצויר, למשל פוסטר מול נעל שיש עליה ציור. אופיר מציעה אולי לרשום בתקנון שההבדל הוא בין מוצר שימושי מול דקורטיבי, ושאולי יהיה דדליין טרם כל כנס שבו יהיה דיון מסודר על כל המוצרים שלא ברור אם הם מותרים למכירה בכנס, ואחריו ישלחו לכל דוכני האמן במרוכז את הרשימה. שירה מציינת שהרבה בעלי דוכני צייר כן רוצים למכור מוצרים שאינם רק דקורטיביים, ולכן כדאי להעביר את זה בצורה ברורה בתקנון – איזה מוצרים יאושרו תמיד, איזה תמיד לא יאושרו, ואיזה דורשים בדיקה פרטנית. היא מציעה חלוקה באחוזים מבחינת כמות או נוכחות המוצרים בדוכן.

שירה מציגה הצעה נוספת לפתרון בעיית סוג המוצרים – סוג דוכן נפרד מדוכן צייר ודוכן כללי, שההבדל בינו לדוכן אמן הוא מיקום וגודל הדוכן. בחו״ל אלה דוכנים בצורת קוביה, booth מסוגר, עם מרחב תצוגה יותר גדול, ושירה מציעה לאכוף פחות בנוקשות את סוג המוצרים שנמכר בהם. אורי סבור שאלה דוכנים שיותר רלוונטיים לדוכנים בגודל בינוני ומעלה, שנוטים להיות בסדר גודל מכירות של דוכנים כלליים. שירה סבורה שדוכני צייר יותר ותיקים כן ישקלו לקחת דוכן כזה אם המיקום שלו לא יהיה בין הדוכנים הכלליים.

אורי רוצה לציין שיש נושא נוסף שהוא ושירה דיברו עליו טרם הישיבה – התקנון כרגע לא מתייחס כלל למקרה של דוכן צייר של כמה אמנים במקביל. הבדיקה כיום היא על תיק העבודות של כל צייר בנפרד, ולא על תיק העבודות המאוחד. אורי חושב שצריך לתקנן את הנושא כראוי, כי כרגע הוא מנוהל בלי שבעלי דוכנים יוכלו לדעת מה הקריטריונים השונים בין דוכן של צייר אחד לדוכן של יותר מאחד.

לסיכום הדיון – שירה מעלה שמכיוון שהאכיפה של סעיפים עמומים יותר בתקנון הוגברה בכנס הזה, לבעלי הדוכנים קשה לדעת בלי מידע נוסף על מה הם נדחים ואיך תיק העבודות שלהם נבחן.

בנוסף, סעיפים עמומים על מה מותר למכור גורמים לתסכול בקרב בעלי דוכני צייר שרוצים להתנסות עם מכירת מוצרים שונים. שירה סבורה שכדאי או להבהיר יותר טוב איזה מוצרים אנחנו מוכנים שימכרו, או ליצור קטגוריית ביניים של דוכן שהוא כמו צייר אבל עם פחות הגבלות מוצרים (או שני הפתרונות).

בעיה נוספת היא פעולות שעושים דוכנים או צוות דוכנים כמעין תושב"ע שהתקנון לא מתייחס אליהן, וכדאי להסדיר אותם, כמו מקרים של כמה אמנים בדוכן אחד.

אופיר ממליצה שצוות דוכנים שנתי יכין הצעות שינוי לתקנון לועד כדי שנוכל לבחור אחת שתתאים בעינינו לרוח הארגון.

שירה ממליצה לסיום להוסיף יותר פורומי דיון בין צוות דוכנים שנתי, ועדת הסינון שלהם ודוכנים בכנסים.

שירה עזבה את הישיבה.

7. הארוקון 2024

מעדכן: אורי

אורי מלווה את הכנס עד הבחירות לבקשת מיתר פשקר מנהלת הכנס, ואז נעלה את הנושא לדיון שוב.

הארוקון מתקדם היטב, מגייסים סגל. החוסר העיקרי כרגע הוא סגל דוכנים.

8. הטבות סגל כנסי

מעדכנת: אופיר לוטן

אופיר סבורה שיש להסדיר את נושא הטבות סגל כנסי בצורה יותר ברורה. הטבות כאלה כוללות למשל דוכנים מוזלים או בחינם לחלק מהסגל. אופיר סבורה שצריך להיות תקנון סגל מסודר, שבין השאר יכלול גם את נושא ההטבות, ואנחנו בונים על כך שהסגל ידע איך הוא אמור להתנהל גם מבחינת זכויות וגם מבחינת חובות, בלי לספר להם בצורה מסודרת מה הן.

אופיר סבורה גם שאספקטים בתקנון הסגל שנוגעים ל״רווחה״ של הסגל צריכים להיות תחת אחריות מינהלת הכנס.

אורי מסכים ואומר שזה נושא בדיבורים בימים אלה ממש עם מיתר מנהלת הארוקון ועם עורכות הדין של הארגון, מבחינת חובות – כדי שנוכל לומר לסגל מתי הם פועלים בצורה שאינה קבילה. הוא סבור שראוי להוסיף לתקנון זה גם זכויות והטבות של הכנס שיוסכמו בין הנהלות שני הכנסים כפי שאופיר הציעה.

בנימה יותר כללית אורי מציין לטובה את הגישה של – על מנת לטפל בבעיות ופספוסים ניהוליים בכנסים, הועד מבקש שיוגדרו תקנונים כדי שיאשר אותם, ולא עושה פעולות ישירות ומתערב בהחלטות מנהלי הכנסים.

הישיבה נסגרה.