שלום ג'וני! קודם כל רציתי להודות לך על התגובה; גם אותי הדאיג שאף אחד לא שואל שאלות בכלל, ואני שמח לראות שיש אנשים בקהילה שעדיין איכפת להם מספיק כדי לשאול.
כמו שאמרת, אני בן 19; אני נמצא בשירות כשנה וחצי, ולא בתפקיד פיקודי. אני לא באמת לקראת התחלת השירות; אני בנקודת האמצע של השירות הצבאי של רוב החיילים (ועבורי אני טיפה לפניה, כי אני חתום על שנה של קבע).
להרגשתי, לאמר שאני לא מכיר כלל את הקהילה זה קצת מעבר לאמת, בסופו של דבר. כשחשבתי להגיש את מועמדותי, ההרגשה שלי הייתה שכשאני מכיר טוב רק נישה אחת או שתיים ספציפיות בקהילה הייתה מחסום רציני. בשיחות שלי עם חברי ועד למדתי עובדה מעניינת; בכל כנס שאמא"י מארגנים מגיעים כמה אלפי אנשים. אלפים! יש לדעתי בין מאה למאתיים אנשים שהם באמת פעילים בקהילה. אפילו אם אדם מכיר את כל האנשים האלו, איני חושב שהוא יכול להגיד שהוא מכיר את כל הקהילה. ואם אני מכיר רק כמה קוספליירים, וכמה מתזגמים וזמרים, וכמה אוהבי אנימה ומנגה - מי אני שאגיד שאני לא מכיר את הקהילה? בסופו של דבר, יש הרבה יותר קהילה משכל אדם יכול להכיר. לכן החלטתי שאף שאני מרגיש כאילו אני לא מכיר את הקהילה, לא רק שהארגומנט שהעליתי כנגד עצמי לא תקף, הוא אפילו די חסר בסיס עובדתי בסופו של דבר.
בקשר לניסיון ניהולי, התשובה שלי נחלקת לשניים: 1. אין לי ניסיון ניהולי טוב משנים עברו, אבל מצד שני גם אין לי פרקונספציות שגויות לניהול; אני בא כדף חלק לקבל את החפיפות הניהוליות של הועד. אני לא בא בשביל להיות מנהל כנס - ובסקאלות היותר קטנות שאצטרך לנהל אם אבחר, לדעתי יכולותי ביחד עם הדרכת אנשים יותר מנוסים בועד יהיו די והותר. 2. הועד לא צריך להיות מורכב כולו ממנהלים. למעשה לדעתי אסור שהוא יהיה מורכב ממנהלים וזהו; יותר מדי מנהלים לא מבצעים כלום בסופו של דבר. עדיף לדעתי שיהיה מישהו או שניים שיותר מתרכזים במה שאולי היית קורא לו "עבודה שחורה" ואני הייתי קורא לו "מה שצריך לעשות כדי שהועד ימשיך לפעול".
לא לקחתי את הגשת המועמדות הזו בקלות. כמו שאמרתי, שוחחתי באריכות עם חברי ועד נוכחיים ולשעבר. קיבלתי הסבר מלא על התפקידים הרשמיים של הועד; שמעתי סיפורי "אימה" על פעילים וחברי ועד לשעבר שקרסו תחת העומס. הפנמתי והבנתי את כל המידע הזה, ולמרות זאת - לא הרגשתי שהם דוחים אותי מהתפקיד. אדרבה, המידע הזה גרם לי להבין הרבה יותר למה אני נכנס, ועזר לי להבין שאני רוצה להיכנס לזה. הבנתי שאצטרך להשקיע זמן ואנרגיה, גם כשלא ארגיש שאני רוצה לעשות את זה; שהתפקיד לא יתחיל ויגמר בכמה פרויקטים, אלא יתאפיין במאמץ ממושך לאורך שנה שלמה ובכל זאת, אני כן רוצה לעשות את זה. אפילו שלכאורה לא הוכחתי את עצמי בשום דרך בעבר, כמו שאמרת. אפילו שמעולם לא חוויתי שום דבר בסגנון, לא באמת. אני חושב שאוכל להתמודד עם הבעיות - תחושה שבאה בחלקה לפחות מתקופות ארוכות של עבודה מאומצת במסגרת תפקידי בצבא, שלצערי אני לא יכול לפרט עליו בכלל.
שוב רציתי להודות לך על השאלה שלך. כן, אתה צודק שאפשר לראות בשאלה שלך כמעין תקיפה, אני מניח; אבל אני רואה פה אדם שעתיד אמא"י חשוב לו ואלו בדיוק השאלות שהייתי מצפה לראות נשאלות באופן קבוע והרבה יותר מהר בבחירות הללו. תודה, בדיוק בגלל אנשים כאלה אני מרגיש שאני רוצה לקדם את הקהילה הזו.
|