1.) אחד מהאירועים המפתיעים הקדנציה החולפת, ומהווה עבורי רגע שיא, הייתה תגובת הקהל לביטול של כאמ"י. זה מתחבר לאמירה-שאלה שלך מסעיף 3; ההבנה היחסית, במגבלות הפלטרפורמה וגיל המגיבים (אם כי גם זה לא תמיד היה פקטור), בה התקבלה ההכרזה הפריכה עבורי ולדעתי גם עבור שאר הועד צפייה כמעט מובנת מאלייה כי יתרחש Shitfest של ממש לכשנודיע על ההחלטה שקיבלנו.
במובן הזה, זו הייתה נקודת שיא של שנתיים יותר מאשר שנה, של שיתוף ופרסום משמעותי יותר של "מאחור" העשייה הארגונית עצמה, עם מכתבים מטעם הועד הפונים לקהילה וכו', מתוך שאיפה לשמור על חברי הקהילה מעורבים ולו מבחינת הידיעה וההבנה. השאיפה הזאת נולדה בתומרה מתוך התפיסה שלי בנוגע ל-"איך משפרים יח"צ?", אותה הדגשתי גם בבחירות הקודמות ובכלל - הדרך הטובה ביותר לשפר ולשמר את מעמד הארגון בעיני אנשים ובעיני עצמו היא קודם כל לעשות ולוודא שאנשים מודעים למה שנעשה ולמה; תפיסה שלא מובנת מאליה כפי שהיא אולי נשמעת, לאור ההיסטוריה של הארגון.
1.ב.) אם לא היה ברור, איני מסכים לקביעה הלא סמויה של שאלה 3. אם כבר התגובה (בפייסבוק, במיילים, בפניות ישירות וכו') היא דוגמא להפך המעשי.
2.) גם השנה אפשר להתרשם באופן ברור למדי מהפרטוקולים מה דורש שיפור, שדרוג או פשוט תשומת לב מוגברת מבחינת הקשב הארגוני - אין בנושא הזה הפתעות או משהו חכם שאני אוכל להגיד ואינו רשום כבר.
חלק מהדברים מלווים את הארגון כבר תקופה ארוכה, בבחינת "הנקודות החלשות", כמו קשרים מול גופים רשמיים וחצי רשמיים בארץ; חלק הם דברים נקודתיים\"טריים", כמו למשל דעיכה בפרויקט "הספרייה" ומועדון הקריאה (מנגה קפה). גם אלו וגם אלו נמצאים בסופו של דבר, כמו כל העשייה הארגונית, בתחום האחריות של הועד (המנהל) גם אם מבחינה מעשית, בגלל גורמים חיצוניים, כל שניתן לעשות הוא לעמוד בדרישה (שלי לפחות) של "הספק הסביר".
לדעתי החלוקה בין ה"היסטורי" לבין ה"טרי" נותנת הערכה כללית למה ניתן לטפל בו בכלים ובנסיבות הקיימות (הטרי) ומה דורש שינוי נסיבות ומציאות (ההיסטורי).
4.) להמשיך את מה שהתחלנו לפני זמן מה ובתקווה יצבור תאוצה במה שנשאר מהקדנציה הזאת ו\או בתחילת הקדנציה של הועד הבא (עד כדי הנכונות שלו להקשיב לועד היוצא) - ליצור מוערבות ערכית גדולה יותר בין הארגון (בהקשר הזה הועד) לבין מי שממלא, עתיד למלא או אף יכול להיות כוח אדם פעיל במסגרת הארגון (כסגל ארגון, סגל כנס, מנהלי פרוקטים, צוות כללי וכו'); אם בקיום עוד מפגשים, מעט ממוקדים יותר לכיוון המקצועי-ערכי, בסגנון מפגש הפעילים שהיה, ועם במשהו מאורגן יותר בהקשר הכשרה מקצועית כשלהי (רעיון שג'וני העלה בהקשר מסוים). אבל זה חלק אחד מהחבילה.
חלק אחר זה להמשיך לשמר, ואם אפשר אף לשפר, את ערוץ העדכון אל מול הקהילה בכלל מתוך הבנה שבטווח הארוך זה יקל על גיוס אנשים חדשים ויעזור להנחיל הבנה ומוטיבציה באנשים קיימים וחדשים, בין אם היא תכוון אלינו באופן ישיר ובין אם באופן עקיף (דרך התארגנו נאטסוקון למשל).
חלק שלישי ואחרון הוא המשך מתן הקשב הארגוני לעשייה - בפרויקטים ובאירועים - שפונה לקהל כללי, בדגש על קהל בוגר יותר, ועוזרת לייצר בטווח הארוך מציאות נעימה ונוחה יותר מכל הבחינות; אם זה אנשים שרוצים לקחת על עצמם קשר מול ספרייה בעיר שלהם עבור פרויקט "הספרייה" או להיות חברי הארגון ולהחשף לעדכונים והחדשות שלנו בגלל שמדי פעם יש הקרנה של סרט בסינימטק - משני הכיוונים יכולים לצוץ הרי אנשים ורעיונות שיכולים לעזור לקיים את הארגון ולהעצים את העשייה שלו. באופן חלקי ונקדותית מעט זה אפילו קרה כבר בפועל.
_________________ - בלוג העוסק באנימה, מנגה ובתרבות האוטקו, ביפן ובעולם. בלוג מחשבות רציני כמעט לגמרי, אני מניח.
|